UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Iako je bilo planirano da škola u Turici bude završena do nove školske godine, radovi kasne, a učenici će nastavu, do daljnjeg, pohađati u drugom, prostoru.

19.08.2019.
Deli

Radove na kompletnoj rekonstrukciji škole Stari grad u Turici, izvodi valjevska firma „Kej“, a posao finansira Vladina Kancelarija za javna ulaganja.

Radovi su počeli 1 avgusta prošle godine sa rokom završetka 27.2.2019. Danas, posle godinu dana izvođenja posla, škola i dalje nije završena i neće primiti učenike 2 septembra, kada počinje nova školska godina. Po rečima Nikole Maksimovića direktora JP Užice razvoj, koje vrši nadzor, zbog problema sa izvođačem radova obaveštena je Kancelarija za javna ulaganja, koja je i dodelila izvođača, a po poslednjem aneksu krajnju rok je 15 septembar. Sada se čeka završetak potrebne dokumentacije sa upotrebnom dozvolom, a Maksimović  naglašava da su radove na rekonstrukciji škole pratili i drugi problemi koji odnose na određene saglasnosti.

Sastanak sa izvođačem radova kako bi se ubrzali poslovi, biće održan sutra, ali Maksimović naglašava da je 15 septembar okvirni rok za završetak  radova, ali ne i tačan datum kada će učenici moći da prate nastavu u ovom objektu. On dodaje i da je najveći deo posla na objektu gotovo završen.

Radove na školi u Turici obišao je i zamenik gradonačelnika Užica, Ivan Stanisavljević, koji je najavio sastanak sa roditeljima dece koji nastavu pohađaju u toj školi, jer je evidentno prisutno nezadovoljstvo zbog kašnjenja, a što za posledicu ima realizaciju nastave u improvizovanim uslovima. Stanisavljević je ovom prilikom istakao da će  na sastanku obavestiti roditelje o kašnjenju sa početkom nastave u rekonstruisanom objektu u Turici i da je sa upravom studentskog doma u Turici postignut dogovor o obezbeđenju prostora za nastavu, dok škola ne bude spremna.

Škola Stari grad u Turici već ima novo, lepše izdanje i to sve na radost mališana, koji sa nestrpljenjem čekaju da čuju školsko zvono u svom starom-novom objektu. 2.  septembra to neće biti, najavili su odgovorni, a mališani će do tada časove pohađati po rasporedu i na mestima kako je to planirano na početku prošle školske godine.

 

 

Zapadne vesti

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *