UČITAVANJE

Type to search

Arilje Bajina Bašta Čajetina Društvo Kosjerić Požega Priboj Prijepolje Užice

Svečani prijem za učesnike festivala „Licidersko srce“

15.08.2019.
Deli

Za učesnike 11. Međunarodnog dečijeg festivala „Licidersko srce“ danas je priređen prijem u Svečanoj sali grada Užica. Festival počinje danas u Užicu i trajaće pet dana, u Užicu, na Zlatiboru i u Andrić gradu u Višegradu.

Poželevši dobrodošlicu gostima, gradonačelnik Tihomir Petković je izrazio nadu da će svi učesnici doživati lepe i nezaboravne uspomene iz Užica:

„Licidersko srce, po kojem ovaj festival nosi ime, starinski je kolač koji simboliše darivanje i ljubav. Grad Užice je uvek podržavao programe koji spajaju ljude, posebno mlade i pružaju im šansu da se upoznaju sa istorijom, kulturnim nasleđem i tradicijom drugih naroda. Želim da u ovim festivalskim danima upoznate Užice i naš kraj, obiđete turističke lokalitete i  uverite se u gostoprimstvo Užičana.“ – rekao je Petković i poručio učesnicima da na najlepši mogući način predstave folklorno nasleđe svojih zemalja.

Učesnicima je dobrodošlicu uputila i potpredsednica Udruženja građana „Era“, organizatora festivala, Ivana Cvetković zahvalivši se istovremeno Gradu Užicu na dragocenoj pomoći i podršci u organizaciji:

„Jedva čekamo da upoznamo vas i vašu kulturu kako na sceni, tako i van nje. Iskreno se nadamo da ćete uživati na našem festivalu, da ćete sklopiti brojna prijateljstva i da ćete odavde poneti nezaboravne trenutke, ne samo iz Užica, već i sa Zlatibora i iz Višegrada, Andrić grada. Veoma nam je drago što ste deo „Liciderskog srca“.

Predstavnici folklornih ansambala razmenili su poklone sa gradonačelnikom

Svečani defile dečijih folklornih ansambala počeće u danas 19 časova, a zatim sledi otvaranje festivala na Trgu partizana u 20 časova. U okviru 11. Međunarodnog dečijeg festivala folklora „Licidersko srce“ nastupiće dečiji ansambli iz Nemačke, Indije, Češke, Moldavije, Belorusije, Ukrajine, NR Kine, Tajvana, Gruzije i Republike Srpske, kao i dečiji ansambli iz Srbije, „Ere“, KUD „Sevojno“ i KUD „Prvi partizan“ iz Užica, zatim ansambli iz Bačke Topole, Ćuprije, Leposavića, Ali Bunara i Kosjerića.

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *