UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

U Užicu uskoro otvaranje Regionalnog start-up centra

07.08.2019.
Deli

U Užicu će uskoro biti otvoren Regionalni start-up centar zahvaljujući Kabinetu ministra za inovacije i tehnloški razvoj, koji je projekat grada Užica i Regionalne razvojne agencije Zlatibor podržao sa 46 miliona dinara. Uz podrsku istog ministarstva a sa oko 24 miliona dinara biće uspostavljen i sistem takozvane pametne škole u okviru Prve osnovne škole kralja Petra II.

Po rečima pomoćnka gradonačelnika Grada Užica, Nemanje Nešića, realizacija inovativnog start-up centra omogućiće da se na pravi način iskažu svi inovacioni potencijali ovog dela Srbije, pre svega u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija. Centar će funkcionisati u objektu koji se priprema za školovanje studenata u oblasti informacionih tehnologija u prostoru bivšeg komandnog centra vojske u Krčagovu, koji je trenutno u fazi adaptacije.

Jednako važan je i drugi projekat za koji je odobreno finansiranje od oko 24 miliona dinara, a odnosi se na uspostavljanje tzv. sistema pametne škole u okviru Prve osnovne škole kralja Petra II. Što znači, da će ova škola imati ne samo prefiks „pametna“, već će u skladu sa opremom koja će biti instalirana i učenici i zaposleni imati mogućnost da zaista rade po modernom principu uz najsavremenije tehnologije.

 

 

Zapadne vesti

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *