UČITAVANJE

Type to search

Arilje Društvo

U Arilju šteta od nevremena velika, potrebna pomoć države

05.08.2019.
Deli

U MZ Virovo, opština Arilje, nakon nevremena koje je zahvatilo ovu opštinu, ali i jos nekoliko obližnjih, posledice su velike. Načinjena je šteta na objektima, automobilima, ali najviše na poljoprivrednim kulturama. Rod kupine i jabuke za ovu godinu je uništen, a po mišljenju Komisije biće štete i na rodu naredne godine. Po rečima predsednika opštine Arilje Miloša Nedeljkovića, Opština će stanovništvu u nadoknadi štete pomoći koliko je u mogućnosti, ali je neophodna i pomoć države.

Za sada je od strane Opštine u Virovo isporučeno 20.000 crepova, a domaćini iz dvadesetak kuća nisu čekali komisiju, već su popravljali sami koliko su mogli, tako da je po mišljenju Nedeljkovića pričinjena šteta daleko veća.

U domaćinstvu Luke Todorovića šteta je načinjena na krovovima objekata, jer je jak grad uništio crep, ali i u voćnjacima. Luka ističe da je svaka pomoć u ovom momentu dobrodošla, kako bi koliko toliko uspeo da povrati uloženi novac  makar za preparate koje je koristio u voćnjaku.

 

U celom selu je već započeta sanacija objekata, preko 100 objekata je oštećeno, veliki broj automobila je potpuno uništen, dok je na usevima šteta i najveća.

 

Zapadne vesti

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *