UČITAVANJE

Type to search

Bajina Bašta Društvo Kosjerić Prijepolje Užice

Osnovano udruženje proizvođača rakije „Zapadna Srbija“

25.07.2019.
Deli

Proizvođači rakije sa područja zapadne Srbije osnovali su svoje udruženje „Zapadna Srbija“ sa sedištem u Bajinoj Bašti. Kako je objavljeno na sajtu Regionalne privredne komore Zlatiborskog upravnog okruga, tradicionalne lidere u ovoj oblasti na osnivanje udruženja podstakla je oštra konkurencija, promena uslova poslovanja, moderni trendovi, ali i nagomilani problemi čije rešavanje traži posvećenost i temeljan pristup. Osnivači udruženja „Zapadna Srbija“ su najveći proizvođači rakije sa područja Zlatiborskog okruga: „Tim“ Bajina Bašta, „Destilerija Zarić“ Kosjerić, „BB klekovača“ Bajina Bašta, „RB Global“ Užice i „Braća Tomašević“ Prijepolje. Udruženje je osnovano radi ostvarivanja ciljeva i interesa u oblasti proizvodnje, prodaje, promocije rakije i jakih alkoholnih pića, koje članovi ne bi mogli pojedinačno ostvariti.

Težište rada će biti na izradi i objavljivanju strategije razvoja proizvodnje rakije i jakih alkoholnih pića na teritoriji zapadne Srbije, aktivnostima na zaštiti geografskog porekla, koordinaciji u oblasti podizanja konkurentnosti, unapređenju proizvodnje vrhunskog kvaliteta, primeni domaćih i međunarodnih standarda i na razvoju „rakijskog“ turizma.

Statutom je predviđeno da član udruženja može biti svako privredno društvo ili preduzetnik koji se bave proizvodnjom rakije i jakih alkoholnih pića na području zapadne Srbije.

 

Izvor. RPK Užice

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *