UČITAVANJE

Type to search

Čajetina Društvo Turizam

Orkestar Ivana Jovanovića i ove godine najbolji na zlatiborskom Saboru trubača

22.07.2019.
Deli

Orkestar Ivana Jovanovića iz Užica proglašen je za najbolji orkestar 46. Sabora trubača na Zlatiboru, a po oceni stručnog žirija za finalno takmičenje 59. Sabora trubača u Guči, koji će se održati od 8. do 11. avgusta, direktno su se plasirala četiri orkestra.

Ove godine takmičili su se orkestri Ivana Jovanovića iz Užica, Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte, Igora Mitrića iz Sirogojna, “Beogradski trubački orkestar” iz Beograda i orkestar Branislava Ostojića iz Užica.

U revijalnom delu nastupili su orkestar “Braća Ilić” i orkestar Maje Ilić iz Požege koji su privukli i najveću pažnju kod posetilaca Sabora, jer orkestri koji vode braća Lazar i Stefan, odnosno sestre bliznakinje Marija i Maja iz porodice Ilić.

Članovi stručnog žirija bili su Dragoslav Stanisavljević, prvi trubač „Big benda“ RTS-a, Marko Đorđević, prvi solista „Big benda“ RTS-a, i Gordana Gogić, etnomuzikolog.

Prema njihovoj oceni, najbolji bubnjar Sabora je Marko Kostić iz “Beogradskog trubačkog orkestra”, najbolji basista je Vujadin Lazarević iz orkestra Marka Gligorijevića, a najbolji tenorista je Goran Popović iz okrestra Marka Gligorijevića.

Najbolje je odsvirao pesmu orkestar Igora Mitrića iz Sirogojna , a najbolje je odsvirao kolo “Beogradski trubački orkestar” iz Beograda. Nagradu “Zlatni bor” za najizvornije muziciranje dobio je orkestar Ivana Jovanovića. Najbolji trubač ovogodišnjeg sabora – Memorijalna nagrada “Mićo Petrović”, pripala je Marku Gligorijeviću iz Bajine Bašte, a prema oceni žirija, publike i novinara, titula najboljeg trubača pripala je Ivanu Jovanoviću.

 

Izvor: Turistička organizacija Zlatibor

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *