UČITAVANJE

Type to search

Društvo

Zakažu za pasoš i ličnu, a ne pojave se: MUP apeluje na građane da ne blokiraju termine

19.07.2019.
Deli

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu apelovala je na građane, koji su zakazali termin za izdavanje ličnih dokumenata putem Portala eUprava u nekoj od uprava policije, da taj termin i iskoriste ili ga na vreme zamene za drugi, kako bi svi dobili priliku da lako i brzo dođu do termina za izdavanje dokumenata.

U saopštenju Kancelarije se navodi da je Uprava za upravne poslove u proteklom periodu primila više žalbi građana da su svi ponuđeni termini na Portalu eUprava koji se odnose na zakazivanje termina za izdavanje ličnih dokumenata zauzeti i da nisu u mogućnosti da zakažu termin u roku od 14 dana.

Zbog toga je MUP, u saradnji sa Kancelarijom za IT i eUpravu, omogućio građanima da od 4. marta ove godine, mogu da zakažu termin za podnošenje zahteva za lična dokumenta, putem Portala eUprave za narednih 60 kalendarskih dana, umesto dotadašnjih 14.

Analizom zakazanih termina za izdavanje ličnih dokumenata, Uprava za upravne poslove je utvrdila da određeni broj građana, posebno u velikim gradovima u Srbiji, ne koristi svoje zakazane termine, a pri tome ih ne otkaže na vreme na istom portalu.

 

Izvor, Blic/foto, ilustracija

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *