UČITAVANJE

Type to search

Sport Užice

Užičani osvojili 24 medalje na 56. MOSI igrama na Sokocu

09.07.2019.
Deli

Od 3. do 7. jula na Sokocu su održane 56. Mosi igre. Grad Užice predstavljalo je blizu 70 sportista u atletici, karateu, streljaštvu, košarci i rukometu. Predstavnici našeg grada ukupno su osvojili 24 medalje.

Krenućemo od kraljice sportova, atletike. Svakako najveće interesovanje na takmičenju na Sokocu izazvalo je pojavljivanje Olivere Jevtić, koja je u trci na 3.000, zauzela prvo mesto. Medalja sa Mosi igara joj je nedostajala da upotpuni riznicu trofeja sa svih međunarodnih takmičenja. Sve nas je obradovao i Marko Jovičić koji je trijumfovao u trci na 400m. Kod muškaraca, istakli su se i Bojan Stanišić, koji je bio drugi u trci na 800m, kao i Milan Mitrović, koji je osvojio drugo mesto na 3.000m. U ekipnoj konkurenciji užički atletičari su osvojili 9 medalja.

Sjajni su bili i karatisti sa osvojenih 11 medalja. Kate pojedinačno u muškoj konkurenciji Stefan Bulajić je osvoji drugo mesto. U borbama do 78 kg Željko Jovanović je osvoji drugo mesto. U borbama + 78 kg Miloš Ršumović je zauzeo treće mesto. U borbama ekipno , kao i u apsolutnoj kategoriji muška ekipa grada Užica zauzela je prvo mesto.
Kod devojaka u katama Lidija Trmčić je zauzela treće mesto. U borbama -61 kg Jana Radović je osvojila prvo mesto, dok je Lidija Trmčić bila treća. U borbama – 68 kg Tijana Drašković je uspela da osvoji treće mesto, dok je  u kategoriji borbe apsolutna kategorija Nevena Nikolić osvojila drugo mesto. U ekipnom plasmanu karatiskinje Užica u katama su zauzele treće mesto, dok su u sveukupnom plasmanu bile druge. U ženskoj konkurenciji užički strelci su zauzeli 8. mesto, dok su kod muškaraca, bili nešto slabiji osvajanjem 9. mesta.
Mlada ekipa košarkašica Užica, najmlađa na samom takmičenju zauzela je sjajno četvrto mesto, dok su užički rukometaši bili deveti.
Sveukupnim rezultatom užičkih sportista na 56. Mosi igrama možemo biti zadovolji. Osvojeno je ukupno 24 odličja. Prethodne godine na 55. Mosi igrama u Priboju užički sportisti osvojili su 18 medalja, a ove 24. Činjenica da grad Užice nije imao apsolutno nijedno pojačanje, angažovanjem sportista iz drugih gradova i opština, našem rezultatu još daje na važnosti. Napomenućemo da su većina gradova i opština  u svoje ekipe pozivale, i za njih su se takmičili sportisti koji ne potiču iz tih sredina.Što po statutu nije dozvojeno. Takvih sportista je bilo više od 100. Čak i mnoge opštine i gradovi koji su to uradili, koji su imali brojnije ekipe od nas osvojili su manje medalja nego takmičari iz Užica.
Na Sokocu je tokom trajanja igara , grad Užice na najbolji način predstavio svoju kandidaturu za organizaciju Mosi igara 2021. Većina učesnika je sa oduševljenjem prihvatila da se jubilarne igre  održe u Užicu.
Izvor, Oglasna tabla Užice

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *