UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Poziv Užičanima za uređenje javnih površina

01.07.2019.
Deli

Grad Užice raspisao javni poziv za program lokalnog partnerstva „Udružimo se“ namenjen uređenju javnih površina po zahtevu građana, za čije sprovođenje je izdvojeno 5 miliona dinara.

„Ovo je nov projekat i njime ćemo urediti javne površine, sportske terene, dečija igrališta, staze, šetališta, izletišta, pristupe za osobe sa invaliditetom… Grad će finansirati projekte građana pojedinačne vrednosti do 500 hiljada dinara, uz učešće građana do 10 odsto i to kroz volonterski rad. Projekti mogu biti i veće vrednosti ukoliko građani obezbede sufinansiranje u većem iznosu kroz volonterski rad ili sponzorstva i donacije iz lokalne sredine“, rekao je član Gradskog veća zadužen za budžet i finansije Miodrag Petković.

On je naveo da će se projekti ocenjivati na bazi kvaliteta i uticaja na lokalnu zajednicu, a da pravo učešća imaju grupe građana okupljene oko inicijative koju je potpisalo najmanje 20 građana koji su izmirili poresku obavezu.

„Mi želimo da apostrofiramo odgovornost građana ka svojoj zajednici i da se aktivnije uključe u donošenje odluka. Naglašavamo i povratak volonterizmu u kome je ovo društvo imalo sjajne rezultate u prethodnom periodu“, naveo je zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić.

Poziv traje do 31. jula.

 

Izvor. ZOOM UE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *