UČITAVANJE

Type to search

Društvo Turizam Užice

Od 28. juna “Eko kamp Zlakusa 2019”

26.06.2019.
Deli

Etno udruženje „Zavičaj“ i Etno park „Terzića avlija“ u partnerstvu sa Mladim istraživačima Srbije i Volonterskim servisom Srbije, kao i volonterima iz lokalne zajednice iz Unije užičkih srednjoškolaca, organizuje Deveti međunarodni eko kamp „ZLAKUSA 2019“, uz podršku Grada Užica i Ambasade USA u Beogradu.

Ovogodišnji međunarodni eko kamp održava se od 28. juna do 8. jula 2019. godine i na njemu će učestvovati volonteri iz Meksika, Danske, Turske, Nemačke i Srbije.

Tokom kampa volonteri će uređivati ulaz u selo, krčiti lokaciju na kojoj se planira postavljanje katuna za volontere za buduće eko kampove, krčiti prilaz spomeniku na Gradini i obnavljati markacije duž 60km markiranih pešačkih staza, sa kojim se selo Zlakusa priprema za održavanje republičkog kola treking lige u 2020. Godini.

Po prvi put, među lokalnim partnerima, uključiće se Unija užičkih srednjoškolaca sa svojim volonterima, pored već ustaljenih volontera iz Zlakuse, Užice, članova Etno udruženja „Zavičaj“ i domaćih volontera iz drugih krajeva Srbije.

 

 

Zapadne vesti/foto, zlakusa.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *