UČITAVANJE

Type to search

Društvo Užice

Timovi iz Tehničke škole Užice u finalu za najbolju tehnološku inovaciju

10.06.2019.
Deli

Dva tima iz Tehničke škole Užice u finalu su  takmičenja za najbolju tehnološku inovaciju. Među šest timova finalisti su tim “Amateri”, sa inovacijom: Painter 360°, koji čine učenici četvrtog razreda ove škole: Uroš Joković, Miloš Jovanović, Miloš Vesović i Nemanja Lazarević. Drugi tim je “Wicked Software”, sa inovacijom „Moja korpa“; njegovi članovi su Bogdan Milojević, Darko Selaković i Nemanja Conjić.

Treći tim koji je predstavljao ovu užičku školu, osvojio je deveto mesto. Članovi tima “Eco boost HHO”, čija je inovacija HHO generator, bili su Konstantin Savić,  Darko Mutavdžić i Marko Pavlović. Mentor učenika bila je profesorka Biljana Nikolić.

Recenziranje je trajalo tri nedelje, od 7. do 27. maja, kada je ocenjeno 25 inovacija, a u samom ocenjivanju učestvovalo je isto toliko recenzenata, čija ekspertiza je iz oblasti kojima pripadaju inovacije ili su u pitanju stručnjaci za ocenjivanje tržišnih aspekata inovacije.

Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u saradnji sa Tehnološko -metalurškim fakultetom iz Beograda, Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada, Privrednom komorom Srbije i Radio-televizijom Srbije.

Finalno takmičenje biće 27. septembra uživo na RTS-u.

 

 

Izvor:Infoera

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *