UČITAVANJE

Type to search

Društvo

Posao za najbolje diplomce medicinskih fakulteta

05.06.2019.
Deli

Ministarstvo zdravlja treći put organizuje konkurs za prijem u radni odnos najboljih diplomaca medicinskih fakulteta u Srbiji, a ministar Zlatibor Lončar kaže da će najbolji diplomci pored posla dobiti i specijalizaciju i upis na doktorske studije. Lončar takodje najavljuje  da će se i dalje nastaviti sa ulaganjem i zapošljavanjem i na taj način odgovoriti na migracije lekara i medicinskog kadra. Trenutno je u toku  i konkurs za srednji medicinski kadar – sestre i tehničare.

Krenuli smo sa idejom da to bude 200 do 300 medicinskih sestara, međutim, prijavilo se njih 514 i onda smo morali da produžimo konkurs par dana. Sigurno ćemo preko 300 njih primiti u ovom krugu, ali na svakih šest meseci ćemo to raditi – ističe Lončar. Navodi da je predsednik obećao povećanje plate ze medicinske sestre i tehničare kao i to da je sa predsednikom razgovarao i o rešavanju stambenog pitanja, izgradnji stanova za medicinske sestre i tehnicare.

Proširena lista lekova

Lončar je naveo i da je proširena lista lekova, za 31 lek, i to, kako kaže, nisu nimalo jeftini lekovi.

To su lekovi za lečenje hematoloških oboljenja, karcinom jajnika, pozitivni metastatski karcinom dojke. Terapija koja nam je trebala i koja je izuzetno skupa. Napravili smo to iz ušteda – objašnjava Lončar.

 

 

Izvor, Blic/ foto, ilustracija

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *