UČITAVANJE

Type to search

Čajetina Sport

OPEN RALLY DAY Čajetina 2019

04.04.2019.
Deli

U Čajetini će se 13. aprila održati „Open rally day“, auto-sportska manifestacija sa ciljem promocije sporta, relija kao autosportske discipline, ali i skretanja pažnje na odgovornost svih učesnika u saobraćaju kada je u pitanju bezbednost, sa akcentom na činjenicu da ljubav prema brzoj vožnji i takmičenju treba orijentisati ka mestima koja su za to i opredeljena – trkačkim stazama. Sa stanovišta učesnika reli-takmičenja, „Open rally day“ pruža mogućnost da se na zatvorenoj stazi testiraju vozila pred početak sezone, dok publika ima mogućnost da upozna ovu sportsku disciplinu. Za iskusne navijače i posetioce trkačkih staza, predstojeća manifestacija biće svojevrsno zagrevanje pred predstojeće trke.

Organizator takmičenja je autosportski klub „Mačkat racing“ uz podršku Sportskog saveza opštine Čajetina, a nakon petočasovne trening vožnje na stazi dugoj 3,2 km, od 16 časova predviđeno je druženje ljubitelja auto-sporta, uz muziku benda „Rock Almanac“.

Start je u samom centru Čajetine, od Hale sportova, i vozi se stazom duž Ulice kralja Aleksandra do petlje za uključenje na magistralni put i nazad. Za reli-timove kojih se, do sada, prijavilo više od 10, ova staza sa 24 krivine, oba nagiba (uspon i nizbrdica) daje odlične mogućnosti da isprobaju svoja vozila pre početka sezone.

Navedeni putni pravac biće zatvoren za saobraćaj na dan održavanja manifestacije u periodu od 11 do 16 časova.

Start trening vožnje planiran je od 11:15 pa sve do 15:45, i budući da staza prolazi urbanim delom naselja, bitno je da se gledaoci i prolaznici striktno pridržavaju uputstava redara, kao i da poštuju zone za gledaoce koje će biti vidno označene.

Čajetina je prvi put domaćin jednog ovakvog auto-sportskog susreta, a organizator najavljuje mogućnost da ovakav, višestruko koristan auto-sportski događaj, postane tradicionalan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *